Om Safety 1st

Det viktigaste uppdraget för Safety 1st är att tillhandahålla smarta sätt att hjälpa barn upptäcka livet på ett säkert sätt. När föräldrar vet att barnen är säkra är resten upp till barnen själva. Med ett barnsäkert hem behöver du bara torka upp det som spills ut när ditt barn går på upptäcksfärd.

Eftersom ditt barn är din första prioritet och eftersom barnets upptäckter hjälper det att utvecklas har vi på Safety 1st tagit fram ett helt sortiment med spädbarnstillbehör som kan användas både inomhus och utomhus och som gör att du kan slappna av.

Vår historia

Safety 1st grundades av Michael Lerner i USA 1984, utifrån en vilja att hålla barn säkra, särskilt under bilresor. Det ursprungliga "Barn ombord"-märket som varumärket sålde då är fortfarande en bästsäljare.

I slutet av 80-talet insåg Michael Lerner att barnsäkerhet i hemmet var ett växande problem för föräldrar och något som inte täcktes in av de produkter som vanligen fanns att köpa i handeln. Han tog då fram ett omfattande sortiment av barnsäkerhetsprodukter, allt från kontaktskydd och lådlås till babyvakter och ett stabilt utbud av spädbarnstillbehör som kan användas både inomhus och utomhus.

Michael Lerner hade ett ständigt fokus på innovativa kvalitetsprodukter, utan att kompromissa med användarvänligheten. Oavsett om han skulle förbättra befintliga produkter eller arbeta på nya, framtagna tillsammans med de experter han rekryterade, var han alltid engagerad i smarta lösningar för hemmet och utomhusmiljön. Resultatet är ett omfattande utbud av kvalitetsprodukter som täcker allt från bad till bilsäkerhet.

År 2000 blev företaget en del av Dorel Group och fortsatte sin expansion i hela Europa. De säljer nu ett allt större utbud av säkra och smarta produkter för barn över hela världen, både i fysiska butiker och online. Sortimentet omfattar hemsäkerhet, hemutrustning, hygien och omvårdnad, barnvagnar och bilbarnstolar.

Våra värderingar

När ett barn föds är det din instinkt att skämma bort och skydda det. Du kommer att vilja linda in det i en skyddande kokong och ha en bekväm barnvagn och massor av mjuka leksaker.

Efter 4–6 månader inser du hur mycket ditt barn har förändrats. Och du har också förändrats: du vill nu stödja barnet att göra sina egna upptäckter och introducera det för världen. Barnet kommer att upptäcka annan mat än mjölk, det kommer att sitta upp och använda en barnstol. Din lilla upptäckare vill röra, ta tag i och smaka på allt nytt. Barnet kommer att krypa, sträcka sig efter saker och innan du vet ordet av går det också!

Vi ser det som vår uppgift att hjälpa föräldrar att hjälpa sitt barn göra sina egna upptäckter. Det är därför vi skapar enkla, smarta lösningar för ditt barns säkerhet och din sinnesfrid. Våra produkter täcker in varje barns utvecklingsstadium, från nyfödda till barn som kryper och går. Vårt mål är att ditt barn ska kunna utforska huset och vara helt säkra.

Safety 1st:s experter koncentrerar sig på att hjälpa föräldrar stödja sina barns upptäckter genom att regelbundet introducera genomtänkta innovationer. Både utomhus och inomhus och när du är ute och rör på dig kommer du att upptäcka att våra produkter är smarta och bekväma för föräldrar och dessutom riktigt säkra för barn. Och du behöver inte kompromissa med stil och design.

Med Safety 1st kan du låta barn upptäcka livet på ett säkert sätt.